afscheidsceremonies

Afscheidsceremonie

MooiAfscheid luistert, denkt mee, schrijft en spreekt.

Nadat tijdstip en locatie van de uitvaart zijn vastgelegd komt de vraag naar de inhoud. Wat kan ik hierin voor u betekenen?

Uw verhaal
U vertelt over uw overledene, zijn of haar wensen, en natuurlijk uw verwachtingen en wensen ten aanzien van de invulling van de afscheidsceremonie. Ik luister en stel vragen en we komen tot een eerste concept draaiboek (met sprekers, muziek, thema en/of beeld). Eigen inbreng in woorden, muziekkeuze of het zoeken van mooie foto’s maakt elk afscheid extra persoonlijk.

Mijn rol
Ik ga denken en schrijven, waarbij een levensverhaal de ene keer de vorm krijgt van een chronologisch In Memoriam, dan weer een karakterschets of juist een slinger van flarden leven en betekenis. Klik op de button voor enkele voorbeelden van mijn toespraken, van 2003 tot heden.

Informeel
Een infomeel samenzijn om het leven te vieren met spontaan gedeelde herinneringen vraagt een losse sfeer zonder tijdsdruk, met muziek, beeld of catering op een passende locatie (thuis of elders) en uitnodigende communicatie naar de genodigden. Ook dit begeleid ik graag.

Afscheidsceremonie
Ik maak een draaiboek voor alle betrokkenen en u leest mijn persoonlijke teksten op voorhand. Op de dag van afscheid ga ik de ceremonie voor, achter de microfoon of op de achtergrond. U mag mij ook ceremoniespreker, ritueelbegeleider, voorganger, woorddienstbegeleider, ceremonieleider, moderator, uitvaartspreker of storyteller noemen.